Svenska English Español Italiano
<< Tillbaka

ÖPPETTIDER

11-18
April - September

KONTAKT

Tel; +46 (0)707 252652
info@villagloria.se

Vi har nog alla en romantisk bild i sinnet med den stilige mannen klädd i linnekostym och stråhatt, ofta från filmer som Döden i Venedig, The Great Gatsby, Hipp Hipp hurra m.fl.

Våra modeller är alla gjorda efter original från det tidiga 1900-talet. En av modellerna tillhörde bl.a. Christian Krohg, skagenmålaren från 1901. Vi producerar alla plagg själva i kända linneländer som Irland, Italien, Portugal och Estland. Vill du skapa din egen linnekostym kan du fynda bland de hundratals plagg vi har i lager, antingen i vår nya butik eller i vår populära outlet.

Panamahatten har fått sitt namn eftersom de som grävde Panamakanalen hade denna typ av hatt som solskydd. När ”Teddy” Roosevelt inspekterade Panamakanalen i början av 1900‐talet i vit linnekostym och stråhatt blev han fotograferad av världspressen och dessa bilder gjorde hatten omåttligt populär över hela världen.

Kom in och prova

våra stilfulla hattar

Ta på dig en av

våra tidsenliga kostymer

Våra modeller är alla gjorda efter original

från det tidiga 1900-talet

Linnekostymer

Kanaljen producerar linnekostymer efter gamla förlagor från det tidiga nittonhundratalet då hantverk och tradition var det avgörande. Vi fortsätter traditionen och erbjuder ett mycket brett sortiment av kostymer och accessoarer för den riktige getlemannen.

Panamahattar

Alla män med självaktning vet, att om man vill vara välklädd ska allt toppas med en äkta Panamahatt. Hatten är gjord av en palmväxt som heter Toquilla och den tillverkas mest i Colombia och Ecuador. De finaste hattarna kommer från staden Montecristi och de kan ta upp till ett år att slutföra.

 

L & L Gaardhagen AB
Orgnr: 556917-0110
Nybrogatan 1
614 30 Söderköping 

Tel: 0707 - 25 26 52
Epost: info@villagloria.se

Vi använder cookies på denna hemsida för att underlätta besökarnas upplevelse, men vi lagrar inga personliga uppgifter utan att uttryckligen tillfråga besökaren.